Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spriten är en helig ko

Annons

Örebro. Nu är det stort igen om rökning, förbud men mera. Är rökare själv, försvarar absolut inte rökningen, den är ett otyg, kostar personer och samhället mycket pengar och hälsa. Men nu har det väl gått för långt, när det föreslås att tobaksaffärerna inte ens ska få visa sina varor!

När får vi höra samma ramaskri om alkoholen ? Som ställer till med mycket mera elände än rökningen! Skulle någon föreslå, att den inte får visas på systemet, nej aldrig.

Är det någon som vill föreslå spritförbud på uteserveringar?

Finns det inte någon, som törs ta upp vad alkoholen kostar samhället, sjukvården, behandlingshem, polisinsatser med mera?

Då ligger rökningen långt efter. Men alkoholen tycks vara en helig ko! Var man än är, eller söker för, så frågas det om man är rökare.

Har aldrig varit med om att någon frågat om man dricker. När ska man ta itu med det ?

Tänk vad mycket pengar som skulle sparas, om alkoholen förbjöds!

Tänk hur mycket resurser polisen, och sjukvården skulle kunna spendera på viktigare saker, än det som är alkoholrelaterat.

Men det kommer nog inte jag få uppleva.

Ja, det var lite tankar från en kvinna, som började röka vid 14 års ålder, för att trösta mig med något, efter 14 års helvete i ett alkoholisthem.

Hugg och slag, psykisk terror, dåligt med pengar till mat, ärvda kläder, omsydda efter mostrar, för pengarna gick till alkoholen istället.

Örebro

”Tänkare”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons