Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stå upp för avslut i kyrkan

Annons

Nu har jag lyssnat till debatten om var skolavslutningar ska och inte ska hållas. Men nu tycker jag att det får räcka. Ska ”vanliga” svenska barn behöva göra avkall på det svenskaste av alla kulturarv som att hålla skolavslutningen i kyrkan bara för att det det senaste decenniet vällt in folk i landet med annan religion, vars vuxna vi ska ha den allra största respekt för?

Man får faktiskt, om man flyr till ett land med annan kultur och andra sedvanor, leva med att ens barn som ska leva sina liv i det nya landet, också med rätta tar till sig i av det nya landets seder och bruk.

Avslutningen i kyrkan ska naturligtvis inte vara någon högmässa, men vad skadar det om ett muslimskt barn får lära sig åtminstone ett bibelcitat, att ordet ”Gud” finns med i den svenskaste av alla sommarpsalmer och vilken skada tar ett muslimskt barn av att bli välsignat av en svensk präst. Har svårt att tro att mina barn skulle ta skada av att bli välsignat av en imam. Jag har vistats många år inom skolvärden, och sett en mängd muslimska barn och ungdomar gå till kyrkan på avslutningen utan problem, så det borde inte vara något problem för någon.

Jag är så innerligt trött på mjäkiga rektorer som inte står upp och förklarar för föräldrar vad som gäller och att det är kriminellt att hålla sina barn hemma från skolan (även avslutningen) utan anledning. Islamisering har SD myntat och om det ska fortsätta så här får vi nog snart ta upp det i Svenska Akademiens ordlista, för vad blir nästa steg. Ska vi kanske tulla en vecka på sommarlovet, så att det kan vara lov under Ramadan eftersom muslimska barn har svårt att tillgodogöra sig undervisningen när de inte får äta någon skollunch?

Nej rektorer stå upp för alla barn, och ni som inte törs fatta beslut fast ni har betalt för detta, fundera över sommaren på om det inte finns någon annan som inte kan kratta manegen lika fin för SD som ni.

Kumla

”PEB:en”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons