Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp för att stämpla upp

Annons

Jag är på väg att bli utkastad. Inte gällande sjukförsäkring, utan gällande a-kassa. Varför vill ingen ta upp och skriva om detta? De sjuka har ju fått stort fokus men vi som stämplar och/eller är arbetslösa då? Varför är ingen intresserade av oss?

Jag skulle vilja att någon granskar den helt sjuka 75-dagarsregeln. Det är på grund av den som jag är smått förtvivlad just nu.

Har en fast tjänst på ett av Sveriges stabilaste företag på 25 procent. Har de senaste åren haft olika säsongsanställningar, vikariat och extrajobb lite var stans. Fasta heltidsjobb växer ju minsann inte på träd. När det varit mindre med jobb har jag alltid haft tryggheten att kunna stämpla upp. Men det har regeringen satt stopp för nu. Jag har att välja mellan att leva på 25 procent eller säga upp min fasta tjänst som jag haft i 25 år och vara arbetslös och stämpla på heltid. Sjukt så det stinker!

Har sett Reinfeldt stå i tv och säga att ”det ska löna sig i Sverige att arbeta”. Men detta system uppmanar ju folk att säga upp jobb och sitta och lyfta bidrag. Var finns logiken i det?

Jag tycker denna problematik har fått alldeles för lite uppmärksamhet i media, allt fokuseras just nu på sjukersättningen. Men vi arbetslösa upplever också sömnlösa nätter och ångest inför systemet som finns i dag.

Varför har vårt samhälle blivit ett kallt och egoistiskt samhälle? Så länge jag själv har en fast inkomst och är frisk så behöver jag inte bry mej om dem som är drabbade av det ena eller det andra. Men alla kan ju drabbas en vacker dag!

@NA Skribent insändare:”Deltidsarbetande”

@NA Skribent ins underrad:Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons