Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Större barngrupper i förskolan en effekt av skattesänkningar

Annons

Örebro. I tisdagens NA kan vi läsa om hur två förskollärare ”kuppar” vid ett tillfälle då kommunalrådet Thomas Esbjörnsson ska utdela förskolans pedagogiska pris. Kuppen gäller förskollärarnas arbetssituation och bristande resurser för att de ska kunna utföra ett professionellt arbete.

Publiken, kommunens förskollärare, ger kuppmakarna stående ovationer och Esbjörnsson blir ställd, som de flesta av oss skulle bli i den situationen. Reaktionen kanske inte blir den bästa. Man kan förstå att han blir frustrerad på samma sätt som förskollärarna blir frustrerade då resurserna inte räcker. Efter en sådan händelse brukar man fundera på hur man skulle ha gjort i stället för det man gjorde.

Tänk om Esbjörnsson hade berättat att samma sak kunde ha hänt om församlingen bestått av gymnasielärare, grundskollärare, fritidspedagoger, undersköterskor eller vilken annan yrkesgrupp som helst inom offentlig sektor. Han kunde ha frågat de församlade om de tror att jobbskatteavdragen och alla andra skattesänkningar som gjorts, med minskade skatteintäkter som följd, kommer att lösa deras problem. Det är troligt att ungefär hälften av förskollärarna röstar på något av allianspartierna som står för skattesänkningarna. Det skulle vara intressant att veta hur de tänker.

Örebro

”IRB”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons