Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort behov av bostäder

Annons

Örebro. Den rådande bostadsbristen är alarmerande och bristen på tillgängliga bostäder är ett hinder för storstäders tillväxt och ett hinder för den unga generationen. En fungerande bostadsmarknad förutsätter att folk ska kunna flytta till platsen där arbetstillfälle ges och att studenter ska kunna bosätta sig i sin blivande studentstad.

Enligt statistik från SCB färdigställdes det i hela Sverige 134 bostäder för studenter år 2011. Bristen på bostäder är särskilt svår i Stockholm, Uppsala, Göteborg och Lund. Enligt regeringens egen utredning finns ett samlat behov av 20 000 studentbostäder.

Det behöver investeras mer i nya bostäder. Bostadssektorn i Sverige måste bli bättre på att locka investerare och kapital. Att bygga i dag är för kostsamt och svårt, någonting studenterna och unga på bostadsmarknaden får ta smällen för. Situationen för studenter är varken hållbar eller acceptabel.

För att vi ska få i gång byggandet krävs det att byggföretag och kommunen samverkar. Både när det gäller ekonomiska resurser men också med idéer på hur man ska lösa problemet på bästa sätt.

Bostadsbyggande är en investering för framtiden och mycket viktigt inför framtidens Örebro. En stor del av dagens unga står utan bostad och blir tvingade till riskfyllda andrahandskontrakt. Ska vi lyckas med att bygga miljöanpassade och hållbara bostäder så krävs det att vi för en ansvarsfull och kompromissvillig politik.

I dag råder en låsning inom bostadspolitiken. Nu måste partierna kompromissa, samverka och göra det lättare att bygga, för staden och för ungdomar som vill flytta, studera och i framtiden jobba.

Medlem Tybble S-förening

Örebro

Polat Akgül

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons