Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Straffet kom långt efteråt

Annons

Jag var 16 år och i tonårsuppror. Hade inga framtidsplaner och hade liten respekt/förståelse för lagen. En kväll var jag och ett par kompisar ute och drack en kväll och hade trevligt som många andra kvällar, men denna ödesdigra kväll resulterade i en stulen bil och en massa blåljus, rättegång och jag dömdes för rattfylla och tillgrepp av fortskaffningsmedel, lämplighetsintyget för körkortet skulle såklart dras in, dagsböter och samhällstjänst blev mitt straff. Jag kände sådan ånger över det jag hade gjort och ville medla med de drabbade och förklarade för dem hur dåligt samvete jag hade och bad om ursäkt.

Jag valde att söka upp en bilverkstad där jag avtjänade mitt straff. Jag tänkte att i stället för att köra sönder bilar så lagade jag dem. Jag avtjänade mina timmar där med glädje och efter den tiden valde jag inriktning Fordon på gymnasiet. Jag fyllde 18 år och tog körkort. Efter att ha forskat i jobbmöjligheter valde jag efter två års tid att byta skola och inriktning till yrkeschaufför. Efter en termin sökte jag tillstånd för CE-behörighet och fick till svar från Transportstyrelsen att mitt körkort och lämplighetsintyg ska återkallas på grund av mitt misstag jag gjorde för 3.5 år sedan. Det har fått ganska stora konsekvenser i mitt liv då extrajobb som budbilschaufför gick förlorat.

Nu undrar jag vad ni läsare tycker och tänker om Transportstyrelsens beslut? Enligt domen skulle mitt lämplighetsintyg dras in vid rättegången en viss tid, men att de drog in det så här långt efter tycker jag är fel!

Är det jag eller de som fattat beslutet som har gjort rätt respektive fel i den här frågan?

chaufför”

Örebro

”Blivande lastbils-

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons