Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strängnäs stift fortsätter med teckenspråkstjänst i Örebro

Annons
Örebro ingår i Strängnäs stift.

Svar I en insändare i NA den 9/12 uttrycker ”Teckenspråkiga mammor” Örebro sin önskan att den teckenspråkiga och döva diakonen ska fortsätta sin tjänst även nästa år.

I Strängnäs stift finns tre heltidstjänster för Svenska kyrkans teckenspråkiga verksamhet. Det är en präst, en pedagog och en diakon – alla med teckenspråkskompetens. Om man ser till Sverige i övrigt när det gäller tjänster som möter upp i teckenspråkig verksamhet, är det ovanligt att det finns tjänster som täcker in alla tre yrkesomården. Personerna som innehar tjänsterna utgår från Örebro, där den mesta av den teckenspråkiga verksamheten bedrivs.

Den verksamhet som finns i Örebro när det gäller teckenspråk ser likadan ut nu när den döva diakonen slutar som den gjorde innan hon började sin tjänst. Ingen av verksamheterna kommer att försvinna nu när tjänsten har avslutats.

För att få vigas som diakon inom Svenska kyrkan ska man ha en tjänst att gå till efter vigning. Finns det ingen ledig tjänst, erbjuder flera stift den blivande diakonen en introduktionstjänst på 6 månader. Det gjorde Strängnäs stift till den döva diakonen i samband med att hon skulle vigas. Det är den tjänsten som nu har avslutats. I dagsläget finns det ingen ledig diakontjänst att erbjuda.

Självklart är vi glada för den tid som hon har arbetat hos oss och att hon under den tiden varit uppskattad.

Fredrik Selander

Stiftsdirektor Strängnäs stift

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons