Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studenter bör ha förtur

Annons

Örebro. Jobbsituationen må vara jobbig för folk i andra delar av landet och till större delen av året. Men jag tycker att den socialdemokratiska kommunen i Örebro har misslyckats nu i sommar. Jag är student vid universitetet och läser till lärare, jag har endast erfarenhet som lärare och ett sommarjobb som lärare är, som ni kanske förstår – väldigt omöjligt.

Det är fruktansvärt hemskt att se andra studenter vid universitetet som sitter utan jobb i sommar, som får kämpa med ekonomin. Vi studenter förtjänar en paus från våra studier, vi förtjänar ett lov – eller åtminstone ett sommarjobb. Vi får knappt pengar så vi klarar och under sommaren är det värst.

Jag har hört från många gymnasieelever hur de fått jobb via kommunen och skolorna, allt från feriejobb på tre veckor till längre jobb för hela sommaren. jag har även frågat vad de tänkt göra med pengarna och alla säger samma sak – lägga pengarna på allt från resor, kläder till festande och annat. Samtidigt sitter studenter vid universitetet med noll kronor i fickan, och blir tvingade till att slåss om de få sommarkurser man kan läsa, för att få pengar att klara sig. Medan gymnasieelever som fortfarande bor hemma, ”tar” jobben och lägger pengarna på enligt mig helt onödiga saker.

Ni socialdemokrater talar om jämlikhet, solidaritet och att hjälpa de som är utsatta. Vi studenter är framtiden inom många sektorer, vi förtjänar ledighet från våra studier, att få vila en sommar precis som alla andra. Hur solidariskt är detta? Hur är detta ett sätt att hjälpa de utsatta?

Jag och säkert många andra vill ha ett svar: Varför lägger ni ner resurser på jobb till gymnasieelever och inte oss studenter som sitter i sämre situationer?

Örebro

”Sverigedemokratisk student”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons