Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svag belysning hjälper inbrottstjuvar

Annons

Hösten är en mörk årstid, i år mörkare än vanligt. Jag är inte förtjust i mörkret men det finns det andra som är, bland annat inbrottstjuvar. Varje dag kan man läsa/höra om deras bravader och om polisens tips och varningar för att undvika dem.

Vi tyckte att vi skyddat oss bra med bra lås, lås på fönstren och med larm. Dessutom med grannar runt om som ser alla våra dörrar och fönster. Men ack vad vi bedrog oss.

Vi lämnade huset en sen eftermiddag för att uträtta några ärenden och dessa 1,5 timmar var vad tjuven/tjuvarna behövde. Trots påslaget larm bröt de upp sovrumsfönstret och klättrade in. Hur vi kände det när vi upptäckte det vet bara alla andra som drabbats av det. Kränkt och otrygg.

Varför valde de just det fönstret? Minst sex grannar ser det och en gatlykta lyser upp det. Har frågat grannarna men ingen såg något misstänkt.

I går kväll fann jag en anledning. För något år sedan bytte kommunen ut gatlamporna mot svagare och energieffektivare lampor som knappt lyser upp något, rena myspys-belysningen. Man ser knappt när någon går förbi på gatan. Kommunen hjälper därmed tjuvarna att inte synas.

Så en vädjan till Örebro kommun: Byt ut lamporna och hjälp inte tjuvarna eller tala om var man kan anmäla kommunen för medhjälp till inbrott. För övrigt fick vi veta av polisen att tjuvarna enbart är ute efter två saker: Smycken och kontanter och därför går direkt på sovrummet. Var förvarar du dina smycken? Täcker ditt larm sovrumsfönstret? Numera gör vårat det.

”Boende i Västra Oxhagen”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons