Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt att bevisa skuld i trafikolycka

Annons

Efter att mina barn har varit med om en trafikolycka där båda blev skadade, dock lindrigt, så har deras tillit till samhället och rättsväsendet försämrats betydligt. Detta grundar jag på en händelse på Rv52 mellan Odensbacken och Askers by. Mina två barn kommer åkande i en A-traktor i 30 kilometer i timmen och ser i backspegeln två stora strålkastare och några sekunder senare går inte traktorn att styra längre utan de far i sidled rakt ner i diket och fortsätter sin färd på gärdet och upp och ned i diket några gånger innan traktorn stannar. Barnet som körde hinner aldrig med att bromsa för händelseförloppet går så fort. Precis efteråt kraschar en långtradare i diket 400 meter längre fram. Det finns ett samband mellan dessa händelser och när jag som förälder anmäler detta till polisen talar de om för mig att detta måste bevisas.

Till saken hör att när olyckan hade skett så stannade ingen bil utan barnen fick stå blodiga och chockade efter vägkanten tills en bekant stannade.

Jag hoppas innerligt att lastbilschauffören får en rättslig påföljd, men tror inte på det med tanke på att det måste bevisas av någon annan att chauffören har knuffat mina barn av vägen. Mina barn har alltid trott på att människor ska hjälpa varandra och på att poliser och rättssystemet är bra och rättvist men den tron har fått sig en riktig törn.

Barnet som körde får antagligen skulden för olyckan trots att hon är oskyldig till att bli knuffad av vägen och får därmed betala en stor summa i självrisk för både fordonsskadan och personskadorna. Detta är pengar som hon har tjänat in och sparat från sommarjobb och dessutom kommer nästa sommars intjänande pengar också gå åt till detta. Jag som förälder har väldigt svårt att försvara vårt samhälle när ungdomar drabbas så här hårt.

"GW”

Odensbacken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons