Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt att bli rätt bedömd hos försäkringskassan

Annons

Laxå. Jag hade förmånen att inte behöva sjukskriva mig en enda dag på 17 år. Ett jobb, mer som ett kall, bidrog förvisso. När jag närmade mig 40 (2006), drabbades jag av min skada för första gången; svaghet i höger arm och hand, domningar och framför allt, en ständig värk. Sjukvården i min dåvarande hemort (Luleå), undvek i det längsta att ta tag i problemet, men konstaterade tidigt att jag hade en nackskada. Jag ignorerade min värk och fortsatte att arbeta tills det tog tvärstopp. Nervskador i höger arm och hand konstaterades då (2012). Jag ordinerades sjukgymnastik, trots att läkare sa att detta aldrig kommer att hjälpa själva grundproblemet.

Efter otaliga akuta morfinbehandlingar och hjälp av överläkaren i specialortopedi i Luleå, vilkens uttryck var ”Du har ju tyvärr hamnat mellan stolarna”, fick jag, efter många påtryckningar, äntligen remiss till Stockholm för utredning. Överläkaren där, sa efter att ha sett mina röntgenbilder, att ”Du måste ju opereras direkt och får därför förtur i kön!” Vi är då inne på år 2014! (Vad hände med vårdgarantin?).

Tyvärr blev mina nervskador permanenta, eftersom jag opererades för sent. Försäkringskassan tyckte att jag skulle vara tillbaka på mitt arbete tre månader efter operation, vilket var en omöjlighet. Jag fick därför be om uppsägning efter 24 år på samma arbetsplats, eftersom jag annars hade stått helt utan ersättning. Försäkringskassans argument var ”Du kan ju skaffa ett annat arbete”.

Försäkringskassan har därefter avslagit min ansökan om livränta, på högst grumliga grunder, trots att överläkaren i ortopedi har skrivit intyg om att mina skador beror på mitt arbete. Utredande läkare åt Försäkringskassan är en läkare i psykiatri, ej ortopedi, som extraknäcker. Häpnadsväckande! Ska jag också behöva tigga utanför en stormarknad?

Laxå

”Magnus”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons