Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt att vara stolt lärare

Annons

Nu har vi verkligen fått nog av kommunpolitikerna i Örebro! När ska ni börja prioritera skolorna och Sveriges så kallade viktigaste yrke, lärare? Ni vet att utbildningsplatserna till lärarprogrammen står tomma, färre söker till läraryrket. Det är dags för er att blicka framåt, vad vill ni ha för samhälle?

Enligt skollagen är vi skyldiga att ge våra elever de resurser som krävs för att de ska uppnå målen i kursplanen. Hur tror ni att det fungerar i praktiken när ni hela tiden drar ner på skolans budget och vi blir därmed tvungna att dra ner på resurserna rejält? Inte så bra nej.

Vi träffar barn och ungdomar varje dag, vi kämpar och jobbar mer än vad vi ska för att hjälpa de att lyckas i skolan. Förutom att planera, undervisning, rätta uppgifter och prov så är vi kuratorer, matvakter och allt annat än bara lärare! Men nu är vi trötta på det här.

Ni kommunpolitiker har ingen insyn eller kännedom om hur det är att vara lärare, ni skulle behöva vara med oss i vårt dagliga arbete i några dagar för att kanske förstå.

Vi vet att vi gör mycket, men får så lite tillbaka. Ingångslönerna och löneutvecklingen i Örebro kommun är ett stort skämt. För en grundskolelärare ligger lönerna på cirka 21 000 kronor. Det är ingen värdig lön. Självklart är lönen a och o för att vi ska känna att vi gör ett värdigt jobb. Vi älskar att undervisa, annars hade vi suttit bakom en kassa på Ica och tjänat mer än vad vi gör i dag. Men vi håller på att tappa suget att fortsätta arbeta som lärare. Lönen står still, men arbetsuppgifterna blir bara fler.

Vi vet att vi hade orkat jobba längre och bättre som lärare om vi vaknade upp varje morgon och kände att vi var stolta att jobba som lärare i Örebro kommun men där är vi inte i dag.

Örebro

”Lärarna”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons