Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige är inte djurvänligt

Annons

Vi berömmer oss ständigt själva och slår oss för bröstet att vi är så miljövänliga. Vi talar om gröna alternativ. Men de vilda djuren har vi helt glömt bort i debatten. Miljön och naturen ska tydligen bara gälla oss människor. Den är bara till för oss och de vilda djuren är bara till för vårt stora höga nöjes skull. De finns till så att vi kan jaga och döda dem. Det existerar för vår skull så att vi kan ta bössan och sikta på en stor älgtjur och ännu bättre fridlysta djur som vargar.

Naturen och våra nationalparker är bara till för vår rekreation. Det finns jaktmänniskor som på yttersta allvar talar drömmande om naturen och säger att de älskar naturen. Sitta på ett jaktpass är den högsta lyckan. Är det att älska naturen när man går ut för att döda?

För att inte tala om unga män som får snålvattnet att rinna till när de får komma ut och jaga varg, björn och lo. Tänk att dödandet har en sådan tjusning!

Om vilda djur kommer i nöd kan vi svenskar bara lösa problemet på ett sätt. Att döda djuret eller djuren. Nu sist var det de tre övergivna björnungarna. Länsstyrelsen såg det som enda lösningen att avliva dem. Något annat hade jag inte trott på! Bössan är den enda lösningen på vilda djurs dilemma.

I länder som Storbritannien, USA, Australien och Nya Zeeland skulle inte detta hänt. Där finns andra lagar för vilda djur. Där får man som privatperson hjälpa ett djur i nöd. Men inte här i Sverige. Det är troligen inte många som känner till.

Men i Sverige är det i det närmaste förbjudet att hjälpa ett skadat djur i naturen. Då ska ni ringa polisen, och vad tror ni händer. Då kommer bössan fram!

Hallsberg

”Djurvän i Hallsberg”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons