Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige kan sälja narkotika

Annons

Sverige säljer vapen till diktaturer och krigförande länder, annars skulle vi gå miste om mycket, mycket pengar. Man skulle kunna säga att det till och med är bra att det är just svenska vapen som smugglas till våldsamma Blackwatersoldater i Irak, att det är svenska vapen som säljs till Bahrain och andra diktaturer som inte stödjer mänskliga rättigheter och att det är just svenska vapen som exporteras till USA, som nog måste betraktas som en krigförande nation eftersom de har ägnat sig åt krig sedan den 4 juli 1776.

För om Sverige förlorade sin vapenindustri skulle någon annan ta över, någon som inte värderar etik och människoliv lika högt. Män, kvinnor och barn har rätt att dödas av kontrollerade, säkra svenska vapen!

Jag har funderat lite på detta med etik. Skulle inte Sverige kunna öppna för en statligt kontrollerad narkotikaindustri, just för att konkurrera med mindre etiskt bevandrade länder? Det finns mycket pengar att tjäna på narkotika, och vi skulle dessutom kunna stoppa avfolkningen i orter som Övertorneå, Pajala och Lysekil, om det fanns en stark industri med kemisk framställning av olika narkotikapreparat som kunde sysselsätta befolkningen. Österlen kunde uppgradera sig från sparris till cannabis och öka avkastningen rejält.

Jag tror nog att narkotikaindustrin skulle falla inom ramarna för svensk nationaletik, för om inte vi gör det så kommer någon annan oseriös och tar över. Precis som med vapen är det alltså Sveriges plikt att förse världens utsatta med knark.

Vintrosa

Hanna Nordanvind

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons