Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svik inte bankkunderna

Annons

Swedbank sviker sina kunder, och låter dem stå på gatan och hantera sina pengar. Allt detta för att inte riskera sitt eget skinn. Det är ju klart bättre om kunden blir rånad, än banken. Bankerna har aldrig tagit några större risker utan har i de flesta fall eftersträvat dubbel säkerhet vid utlåning.

Det är klart att den äldre generationen har svårt att förstå att inte banken längre vill hantera kontanter i och med att vanligen satte samma bank som nu inte vill hantera kontanter, in en liten summa (oftast) tre kronor när personen i fråga började skolan! Detta för att stimulera eleven till att börja spara. Man kunde dessutom spara i skolan.

En person som på detta sätt drillats till att spara och dessutom läst Lyckoslanten, kan inte förstå att det ska kosta pengar att numera sätta in sina surt förvärvade pengar på kontot och dessutom ha stora svårigheter att få ut sekinerna.

Har inte banken begått ett tankefel, när man först lär folk att spara och sedan försvårar att använda pengarna? Vem behöver förresten rådgivning i dessa tider av krisande ekonomier?

Vad skulle hända om alla missnöjda kunder samtidigt beslutade att placera sina tillgångar i madrassen samma vecka? Räntan är ju inte så hög och rånrisken är förmodligen inte större än att stå på gatan.

Örebro

”Tritigum repens”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons