Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syna landstinget närmare

Annons

Hur hanterar Örebro läns landsting våra skattepengar? Först detta huvudlösa förslag att ungdomar ska få gratis läkarvård. Det är oftast definitivt inte någon ekonomiskt svag grupp och varför ska man inte lära sig att allt kostar. Det finns inga ”gratisluncher” eller sjukvård!

För det andra har Örebro läns landsting beviljat Sisu ett anslag på 1,9 miljoner kronor av skattepengar trots att Sisu är föremål för revision för alltför vidlyftiga studieresor.

”Vi vill inte att idrottsrörelsen ska drabbas i onödan”, säger M-L Forsberg. Men det är väl för sjutton självförvållat! Och fanns det ekonomiskt utrymme för de omfattande resorna så är det väl hög tid att dra in på dessa till förmån för verksamheten.

En tredje sak är Örebro läns landstings bidrag till Regionförbundet, en anonym byråkratorganisation som skattebetalarna har föga insyn i.

Bra att NA har börjat intressera sig för förbundet och dess uppdrag och verksamhet. Hoppas på initierad uppföljning.

Örebro läns landsting delar också ut bidrag till olika föreningar, förbund och institutioner. Hur granskas dessa avnämare med tanke på ideologi, rättsuppfattning, religion etcetera? Kanske NA har granskat dem närmare i samband med den korta versionen som nyligen presenterades?

Sammantaget finns det sannolikt mycket att granska och offentliggöra för alla skattebetalare!

andras pengar”

Örebro

”Hushålla med

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons