Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Synd att rinken försvinner

Annons

Nu går ishockeyrinken i Vivalla i graven. Den plockas just nu ner och läggs i container. Javisst ska barnen ha en (temporär?) inomhushall att ha gymnastik i (och viktigt för de andra idrottsföreningarna i Vivalla) men den kunde ha stått på Öknaskolans fotbollsplan så länge. Är inte utomhusidrott något att ha längre?

Blir så frustrerad att inte någon kunde ha tänkt: okej, idrottshallen har brunnit, tragiskt men hur gör vi något bra av det här? Varför inte ringa in de resurser som finns: idrottsförbundet, skid- och skridskoföreningar, idrottslärare för ett samarbete? Tänk vad fantastiskt det skulle vara om skola och idrottsföreningar hela vintern hade gemensam träning i ishockey, bandy, konståkning, skidåkning/skytte/orientering. Tänk idrottsföreningarna skulle träffa alla barn i Vivalla/Hjärsta/Lundby! På eftermiddagar och kvällar kunde det vara fullt ös på skridskobanan och i Lundbyspåret.

Med Örebro kommun som spindeln i nätet, arbetsförmedlingen (assistenter till tränarna behövs ju), idrottsföreningar kunde något superbra har gjorts av den fruktansvärda branden. Är det verkligen så förtvivlat jobbigt för politiker och tjänstemän att samordna de fantastiska resurser vi har?

Det är så frustrerande att se att man väljer den lätta vägen ut gång på gång och inte tänker på framtiden. Vad kostar det nu att bussa ungarna till Behrn arena för skridskoåkning? vad betalar Örebro kommun till Behrn arena för att få använda den? Varför säger inte skridskoföreningar ifrån? Ni skriker ju efter bantider annars.

Här finns en fin bana som man relativt lätt kunde piffat upp med ett tak. (Om det nu är det som fattas.) Nåja, nu är den väl borta för evigt!

skridskoåkning”

Örebro

”Sugen på

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons