Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta bort fler inte färre skolor

Annons

Gymnasieskolorna bör ligga i centrum – bra för resande elever och till nytta för samarbete och utbyte. Vi har tre skolor som passar in: Karro, Rudbecksskolan och Virginska. Om WUC har det ju redan beslutats. Lägg också ner Risbergska skolan: ligger långt från centrum, byggdes felaktigt från början med läckande tak och mögelallergier, som drabbade både lärare och elever.

Virginska bör inte åderlåtas. Den skolan står för många praktiska utbildningar, där eleverna är färdiga för arbetslivet direkt efter examen. Det är väl inte nödvändigt att alla ska bli akademiker! Många med stora studieskulder får gå arbetslösa trots akademiska examina. De väljer inte studieinriktningar som arbetsmarknaden har behov av utan väljer ”lätta” eller ”roliga” ämnen. Virginska med Oscariabyggnaden exemplifierar sannerligen en viss slogan, nämligen ”Örebro skostaden blev Örebro skolstaden.”

Egentligen borde man ta en fight med alla friskolor, som dykt upp och gör stora reklamkampanjer för att få elever. Deras utbildningar kan aldrig bli likvärdiga med dem som de kommunala gymnasieskolorna står för. De saknar framför allt fullgoda bibliotek, något som är absolut nödvändigt för studier i samtliga ämnen.

Ett gymnasiebibliotek har utbildad bibliotekarie, rymmer förutom fack- och skönlitteratur referensbibliotek, tidningar och tidskrifter, både svenska och utländska. Det räcker inte med datorer för att kompensera bristerna! Vidare saknas gymnastiksalar, också en stor brist. Dock är avsaknaden av bibliotek något som gör att studierna blir lidande. Många lärare anser att tillgången till ett riktigt bibliotek har de nytta av varje lektion i de flesta ämnen!

Alltså, lägg ner även Risbergska skolan och satsa på gymnasieskolorna i centrum!

Örebro

”LAS”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons