Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta vara på blommorna

Annons

Jag har några funderingar kring blomstersmyckning vid begravningar som jag vill dela med andra läsare. Vid begravning är det vanligt att kistan smyckas på eller runt om med olika blomsterarrangemang. Dessa blommor som lyser upp under cirka en halvtimmes begravningsakt placeras därefter utanför kyrkan så att anhöriga kan komma och titta på dem igen under ett par dagar.

När jag och mina anhöriga dagen efter begravningen åkte för att titta på blommorna så slog det oss hur trist det är att de snart kommer att slängas på komposten. Rådjuren hade mumsat i sig en del av blommorna under natten men de flesta var fortfarande orörda och mycket fina.

Tänk så mycket bättre det vore om de närmast anhöriga fick chansen att ta hem blommorna efter begravningen. I hemmet skulle blommorna kunna fortsätta att skänka glädje och hedra den avlidne i stället för att slängas bort.

I dag är det vanligt att man skänker pengar till någon fond i stället för att lägga tusentals kronor på blommor, vilket ju i mitt tycke är ett bättre alternativ. Men det är ju trots allt så att blommor ändå oftast finns med som dekoration i någon utsträckning.

Vore det då inte bättre att de blommorna fick tas om hand efter begravningen och fortsätta sprida sin skönhet i en närståendes hem?

Det vore intressant och höra vad kyrkogårdsförvaltningen har att säga om detta och om frågan har varit uppe till diskussion tidigare?

Och hur tycker alla ni andra läsare att blomdekorationerna ska hanteras?

Örebro

”Maskrosbarn”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons