Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta vara på höstfrukten

Annons

Nu så här till hösten kliar det i fingrarna på villaägarna att fixa till trädgårdarna inte minst denna gång efter den våldsamma tillväxt som vädermakterna ordnat åt oss. Klippandet både högt och lågt lämnar mycket ”skräp” att forsla bort. Själv nyttjar jag de presenningar jag köpt för en billig peng att kasta skräpet på för att sedan med ett snöre genom hålen dra ihop till miniformat, forsla i bakluckan, välta ner vid tippen, lösa upp och välta ut bland befintligt skräp. Ett väldigt bekvämt och bra tips!

Så blir jag alltför ofta fundersam och besviken på de mängder äpplen som kastats. Hektolitervis av fräscha rosiga, vita, gula äpplen fullt ätbara där de ligger och användbara till litet av varje därhemma. Tänk om man kunde skänka dessa mängder bra frukt till nytta i stället? Varför står det inte någon vagn eller något kärl hyfsat centralt för dem som har alltför stor skörd för hemmabruk med ett anslag ”Kasta dina överblivna äpplen här!”

Kanske någon som pressar och gör saft, vin eller annat. Det känns som ett ”helgerån” att dumpa, att bara strunta i värdefulla livsmedel. Det är samma sak med päron och plommon till exempel.

För min generation är det illa! De yngre, eller annars bättre människor än vi, borde det finnas initiativkraft att fixa detta till båtnad för dem själva och mänskligheten!

Kommunen, någon?

Örebro

Kjell Grane

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons