Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tåg till Hällefors skulle lösa problem

Annons

Väldigt ofta får vi läsa om att den så kallade landsortstrafiken väljer att lägga ner vissa linjer (och turer) för att de ej anses lönsamma (för få åkande). För det första, är allmänna kommunikationer en samhällsservice, som vi förr såg som något positivt, och i detta räknades inte lönsamhet som första kriterium.

I dag, frågar sig människor, varför bussarna inte längre stannar vid deras hållplatser, utan susar förbi. Detta visar väl bara att människor faktiskt vill åka kollektivt?

Jag tror att en utbyggnad av både järnvägstrafik och länstrafik skulle göra de små orterna mycket attraktivare att bo i. Som bonus, skulle det lätta i bostadsfrågan på större orter (där bostadsköerna är långa och villorna svindyra). Dessutom, skulle det öka skatteintäkterna i de mindre kommunerna, vilket är positivt för hela landet. Som det är nu, flyttar många för att man inte har råd med två bilar.

Tänk om det från Hällefors fanns tågförbindelse till Nora, Örebro etcetera då tror jag att det skulle locka fler barnfamiljer till orten. I storstadsområdena, sitter man ju redan i bilköer mer än två timmar per dag, så jag tror att många gladeligen skulle använda en del av tiden på tåget (med tidning, dator, etcetera).

Hällfôrsar´n

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons