Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toabrist i Askersund

Var ska man uträtta sina behov i Askersund?

Annons

Påskhelg, soligt och varmt vilket gör att många människor kan förväntas besöka staden Askersund. Hitresta för att förhoppningsvis berikas av länets södra sjöstad och få med sig positiva vibbar som kanske kan resultera i ett nytt besök i sommar.

De privata näringsidkarna tänker service så det knakar.

Att besöka Askersund ska kännas härligt gott i hjärteroten.

Där har kommunen lite att lära , och borde givetvis hänga på och se till så deras service också håller en hög nivå. Men det är tydligen inte lika självklart.

När många människor kommer på besök så är det också många som har behov av att det finns tillgängliga offentliga toaletter. Men se, den nere vid citycampen och gästhamnen var under helgen ordentligt tillbommad och låst. Då blir det att pinka i busken förstås. Ska det verkligen vara så? Givetvis inte, men i Askersund prutar man på det mesta just nu.

Ställplatsen för husbilar i Askersund utsågs förra året till ”Årets ställplats 2013” i Sverige.

Om kommunens tjänstemän och styrande hade varit lite PR-aktiva så hade de saluterat detta med en skylt i anslutning till citycampen. Men icke sa nicke, slog väl förstås inte de sjönära tomterna på Edö i reklamsyfte?

Inte heller det utlovade löftet om att förse hela campingen med elplatser infriades. Vallöften hålls inte alltid, och i det här fallet föll ett annat löfte platt till marken. Kommunen borde ridit på framgångsvågen för att i sommar stolt kunnat visa upp en ännu mer attraktiv ställplats i Askersund.

Många nya husbilsbesökare är förstås nyfikna på hur ställplatsen ser ut och styr kosan hit i sommar. Det borde kommunen kunnat räkna ut och lagt lite mer krut på att förfina den och bjuda på en servicenyhet, som elplatser till alla. Hade också varit en positiv vink till arrendatorerna som gör ett jättejobb.

Serviceinriktad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons