Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Töm stationerna oftare

Annons

Läser i NA att kommunen ska satsa ännu mer på att folk ska sopsortera bättre. Målet är att minska andelen återvinningsbart material i restsopor till 40 procent mot dagen 65 procent. Detta är en mycket bra idé och resurser ska tillsättas för att förenkla och förbättra information med mera.

Av egen erfarenhet är mitt första tips att kraftigt förbättra tömningen av återvinningsstationerna. Det spelar ingen roll hur mycket information och utbildning som ges om man gång på gång möts av helt överfulla container.

Tre gånger detta år har jag packat bilen full med återvinningsbart material i form av metall, en mängd olika pappersförpackningar, tidningar, plast och åkt till återvinningscentralen bredvid Parkhallen. Varje gång har jag mötts av helt överfulla container, speciellt vad det gäller pappersförpackningar. Det syns att många har gett upp och lagt förpackningarna på marken i stället.

Med vetskap om att detta är förbjudet har jag åkt vidare till centralen mitt på Glomman och även där tre gånger av tre också mötts av överfulla container. Man står där med bilen full, vad göra nu? Åka hem igen, packa in allt och vänta på tömning? Åka och bevaka dagligen? Vid tid har jag fått söka vidare och till slut ända ut till Atletippen som reserv. Känns inte så miljövänligt att med bil åka runt och leta efter plats för att slänga skräp ...

Denna upplevelse gör att man verkligen inte är sugen på att fortsätta sortera. Min åsikt är därför att man måste analysera tömningen av centralerna och förbättra detta mycket kraftigt, åtminstone i vårt område, men misstänker att detta gäller även i andra delar av stan. Alternativt ställa ut fler container eller skapa fler återvinningsstationer. Med dagens klart eftersatta underhåll finns det inte en chans att man skall lyckas få ner nivån till 40 procent.

Örebro

”OA”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons