Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomma soptunnor är dyra

Annons

Slopa kravet på sophämtning! I dagens läge har kommunerna monopol på sophämtningen och samtliga hushåll är tvingade att ha ett abonnemang för sophämtning enligt svensk författningssamling.

Vi som sorterar vårt avfall, återvinner och komposterar använder inte vårt avfallskärl alls. Mycket som slängs går att återanvända själv, tillexempel pappersvaror går utmärkt att blöta upp och pressa till eget papper, perfekt att använda som toapapper. Matavfall går utmärkt att kompostera själv och dessutom på köpet få fin matjord av hög kvalitet till sina blommor. Plast och metall som är svårt att själv återvinna så det lämnar man lämpligen i containrar för industriell återvinning, så att råmaterialet kommer till nytta igen. Allt i ett normalt hushåll går att återanvända själv eller sortera för industriell återvinning.

Sedan 1998 har mitt sopkärl stått oanvänt och upptagit plats på min fastighet. För att förvara kommunens sopkärl får man årligen erlägga cirka 3 000kr, dock ingår det i priset att en lastbil kommer 25 gånger om året och tömmer det redan tomma kärlet.

Jag har nu tröttnat efter att ha betalat över 50 000 kr sedan -98 för den outnyttjade sophämtningen. Kommer inte denna avgift slopas kommer jag sluta återvinna och istället bidra till sopberget som jag årligen faktureras för att göra.

”Sakkunnig återvinningsexpert”Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons