Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikregler för alla?

Gäller inte trafikregler och hastighetsbegränsningar för kommunens fordon? Har vid ett flertal tillfällen observerat, att en del av kommunens fordon när de är ute i trafiken struntar i gällande trafikregler, exempelvis högerregeln och gällande hastighetsbegränsningar. Gäller både förare av personbilar men även tunga fordon.

Annons
väcker ilska.  Kommunens personal borde lära sig trafikreglerna. Då skulle det fungera bättre i Örebrotrafiken. Arkivfoto:  Fredrik Sandberg /TT

Det ska väl tilläggas att det i trafikmiljön finns många som bryter mot trafikregler och högerregeln verkar vara svår för Örebrobilisterna.

På drygt en vecka har jag i samma korsning observerat två olika beteenden hos förare av kommunens fordon.

Den första observationen är, att föraren av en bil tillhörande hemtjänsten och som enligt högerregeln ska lämna företräde, inte på något sätt bryr sig om att sänka hastigheten och respektera högerregeln. Föraren svänger över mot mötande körbana och fortsätter med oförminskad hastighet trots, att ett fordon som har företräde enligt högerregeln är på väg att svänga in på gatan.

Det ska tilläggas, att på den aktuella gatan är hastigheten begränsad till 30 km, en hastighet som jag vågar påstå överskreds med god marginal av föraren i det kommunala fordonet.

Den andra observationen är att ett privat fordon saktar in för att lämna företräde för de fordon som har företräde enligt högerregeln.

Det första fordonet som har företräde svänger in på gatan, den andra bilen som tillhör kommunens hemtjänst står kvar trots, att den enligt högerregeln har företräde och kan köra.

Resultatet för att trafiken ska komma igen blir att föraren av det fordon som är skyldigt att lämna företräde åker då föraren av kommunens fordon tydligen inte har klart för sig att han/hon har företräde.

På kommunens hemsida går det att läsa följande ”Örebro arbetar på olika sätt med trafiksäkerhet för alla som vistas i trafikmiljön.

Ett minimikrav tycker jag borde vara att kommunens fordon föregår med gott exempel och följer gällande trafikregler och hastighetsgränser.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons