Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tråkigt att behöva ljuga

Annons

Örebro. Efter att ha varit arbetslös i över ett år börjar jag nu tröttna rejält på att söka jobb. Anledningen till det är inte för att det är jobbigt att skriva personliga brev eller att det är svårt att hitta jobb att söka. Anledningen är för att det är tråkigt att behöva ljuga om sig själv i sitt personliga brev.

Alla som söker jobb just nu och blir drillade av arbetsförmedlingen och jobbcoacher förstår nog vad jag pratar om. Enligt dem finns det vissa egenskaper som alltid bör finnas med på ett personligt brev, oavsett om de passar in på dig eller inte. Du bör till exempel älska utmaningar och att utmana dig själv. Vara en problemlösare, alltid se lösningar. Personlig utveckling är mycket viktigt för dig och du strävar alltid efter att utvecklas.

Bara ett par exempel. Sedan ska vi inte ens börja tala om nyckelord i annonser. Står det i annonsen att du bör vara social, stresstålig och flexibel ja men då är du det. Oavsett om det stämmer eller inte. Så är det bara. Om man skulle strunta i att söka jobb bara för att man inte passar in på alla kriterier, ja då skulle man tyvärr inte ha så många jobb att söka.

Frågan är om de företag som söker ny personal verkligen föredrar de smått påhittade personliga breven före de riktigt ärliga breven. Jag antar det. Det är vad alla säger i alla fall. Men det är väl kanske förståeligt. Jag menar, skulle jag skriva ett kort, ärligt, personligt brev ser det nog ut så här.

Hej! Jag är en ung kille med mycket humor. Jag gillar upprepade arbetsuppgifter där jag inte behöver utmana mig själv. Spelar ingen roll om det är att knappa in saker på en dator eller stapla lådor. Ogillar stress men klarar det ganska bra. Är seg på att lära mig nya saker men när jag väl kan det då sitter det. Gillar djur och att cykla. Skulle du anställa mig?

Örebro

”Ärligt personligt brev”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons