Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träning på olika villkor

Annons

Örebro.Ska inte alla som tränar olika sporter kunna få utvecklas och träna på lika villkor?

Politikerna har nu sagt nej till gymnastikens hus i Örebro och jag som är en av många ledare blir uppriktigt sagt förbannad..

Det finns ju inga halltider i Oscaria-hallen för dem som vill träna på högre nivå eller fler tillfällen i veckan. Men det viktigaste av allt är att de kan träna säkert.

Politikerna menar på att det finns halltider i kommunala hallar som kan användas. Men det visar sig ju främst vara fredags- och lördagskvällar. Hur många föräldrar tror ni vill skjutsa barn på träning då?

Dessutom, vi har många gånger kommit till den bokade tiden i en kommunal hall bara för att få vända i dörren, kommunen har dubbelbokat eller ombokat till andra sporters aktiviteter utan att meddela oss.

Gymnasterna blir besvikna och föräldrar blir upprörda eftersom gymnasterna inte får de träningstillfällen som de betalat för och framförallt gymnasterna sett fram emot.

Och för den delen, i de kommunala hallarna är redskapen oftast undermåliga.

I hallen jag håller till i är det många redskap som fått en röd märkning efter kontroll av dem – de är helt enkelt inte säkra att använda.

Vi får heller inte ställa in redskap som vi själva kan köpa någonstans i den hallen för de ansvariga för hallen vi pratat med.

Hur ska barnen kunna utvecklas på ett säkert sätt?

Varför satsas det inte på en sport som domineras av tjejer?

Ska inte alla få träna på lika villkor?

Örebro

”Katariina”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons