Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tryck en tidtabell och ta betalt

Annons

Örebro. På bussen finns reklam för hur bra det är att det inte längre finns tryckta tidtabeller. Det finns fyra andra sätt att få veta när bussarna går: en app, på webben, på hållplatsen och så kundservice.

Således: vill du åka kollektivt och veta när bussarna går skaffa en Iphone. Där kan du ha en app, du kan gå in på internet och leta och du kan ringa kundtjänst och fråga.

Om man nu inte har någon Iphone så kan man sitta hemma och ringa kundtjänst från sin fasta telefon. Man får vara ute i god tid för det kan dröja innan man kommer fram och det dröjer ytterligare innan aktuella tider hittats. Det gäller att vara beredd med penna och papper och skriva upp tiderna. Sedan får man hoppas att man inte missar någon buss för att ärendena/besöket tog längre tid än beräknat. Då får man gå till hållplatsen och se efter när bussen går och ställa sig och vänta. Man kan inte planera in något annat som skulle passa med andra busstider. Man har också möjligheten att springa mellan hållplatserna, om man har olika bussar att välja på, för att se vilken som passar bäst. Kanske är det tänkt som en insats för ökad fysisk aktivitet, vad vet jag.

De som inte har Iphone anses inte ha något annat för sig än att vänta på bussar utan möjlighet att planera resandet. De har inga tider att passa, ärenden att uträtta eller behov av att göra nya planer allt eftersom ärendena ger anledning till det. Eller?

Nej, det är inte klokt att ta bort de tryckta tidtabellerna. En annonskampanj får inte de som drabbas att tycka att det är klokt. Beslutande herrar åker förmodligen aldrig buss själva – de tar bilen eller cyklar. Om det gödslades med tidtabeller tidigare är ju lösningen inte att ta bort dem helt utan att trycka en mindre upplaga och ta betalt för den.

Örebro

”Irriterad bussresenär”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons