Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft för uthyrd arbetskraft

Annons

Konsulter från ett bemanningsföretag får i dag väldigt mycket kritik för att bland annat sno åt sig jobb. Problemet är inte bemanningsföretagen utan företagen som hyr in. Bemanningsföretagen ställer inte kraven, konkurrensen är för hård och tyvärr till beställarens fördel.

Villkoren för en konsult på ett globalt företag inom lager- och transportnäringen i Örebro, som jag har som exempel, ser ut så här: Som konsult så är jag garanterad att ha företagets minimilöner. Den kommer aldrig att öka eller krympa, man kan inte på något vis påverka lönen genom hårt arbete, lojalitet och så vidare.

Jag förväntas redan att jobba mycket hårdare. Gör jag inte det så är det bara för mig att packa ihop, gå hem och glömma att komma tillbaka. Anställningsskydd? Javisst, men min arbetsgivare kan lätt hävda arbetsbrist och säga upp mig. Är jag arbetsskadad eller råkar vara sjuk lite för länge; ”tack och hejdå”. Var jag inte lika intresserad av fotboll som en arbetsledare; ”hejdå”.

Företaget har satt i system att slita, för att sedan byta ut. Ibland så förhandlas avtalen mellan bemanningsföretagen och det globala ”seriösa” transportbolaget om avtalen. Då händer det att något bemanningsföretag försvinner för att ersättas med ett nytt. De personer som företaget väljer att ha kvar flyttas över till det nya bolaget men till sämre villkor än tidigare. Passar det sig inte så; ”hejdå”.

Inte nog med att man som konsult på ett företag, trots att man har jobbat på arbetsplatsen i 3-4 år, aldrig någonsin kan känna sig trygg. Man vet aldrig förrän runt 22-tiden kvällen före hur nästkommande arbetsdag kommer att se ut. Om den ens kommer att finnas kvar dagen efter. Garantilönen då? Den är för komplicerad att räkna ut så den ser vi inte röken av.

Kumla

”Konsulten”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons