Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung trafik håller inte avstånd

Annons

Jag åker ofta R50 från Östansjö till Åmmeberg. Passerar då Ingelsby där det är 70-km sträcka och en backe. Jag försöker hålla hastighetsbegränsningen, men blir då nästa påknuffad bakifrån av långtradare som ligger alldeles för nära framförvarande fordon i detta fall min personbil! Framför allt gäller detta i nerförsbacke från Askersundshållet.

Vad skulle hända om jag behövde bromsa kraftigt för exempelvis ett djur som hoppar upp på vägen? Har inte förare av tunga fordon gått någon utbildning som säger att avstånd till framförvarande fordon gäller även dessa tunga bilar?

Törs inte tänka på konsekvenser om olyckan är framme. Skärpning förare av så kallad tung trafik!

Nästa fundering är om inte hastighetsbegränsning gäller för tung trafik i detta fall långtradare? Nu är det inte bara mig detta gäller utan jag gör mig till tolk för många andra trafikanter som åker denna väg och som också reagerar för detta problem. Vad gör polisen? Lite mer kontroller skulle inte skada. 70 km/tim gäller ända från Ingelsby till Askersund.

Åkerierna behöver ha fortbildning för sina förare både i att hålla avstånd till framförvarande och hastighet. Nu vill inte jag vara någon slags polis, men jag är en medtrafikant som tycker att det är mycket olustigt med en långtradare två meter bakom en personbil i 70-80 km/tim.

Östansjö

”Medtrafikant”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons