Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvinga inte små barn att vara på dagis

Annons

Kumla. Folkpartiet i Kumla har lämnat in en motion om att alla barn mellan ett och tre år ska ha rätt till minst 30 timmars förskola per vecka. Man kan verkligen undra varför.

Jag anser att barn under tre år egentligen inte borde vara på förskolan alls. De är för små för att på sikt må bra av att vistas i stora barngrupper med få vuxna. Som det ser ut i dag så är det för många barn och för få pedagoger på alla förskolor i Kumla kommun. Orsaken är förstås bristande ekonomi. Ändå vill FP lägga runt åtta miljoner kronor för att barn som har sina föräldrar hemma ska kunna vara nästan heltid på förskolan.

Vad är det som gör att förskolan i dag ses som så otroligt viktig? Vad är det man tror att barnen missar om de under sina första år får vara hemma med en förälder och eventuella småsyskon? Skulle alla föräldralediga och arbetslösa föräldrar låta sina barn vara hemma så finns ju möjlighet till att lära sig det sociala spelet tillsammans med dessa barn. Den pedagogiska verksamheten är inte så viktig för så små barn att de måste delta i den på en förskola. Mycket kan man som förälder själv lära sina barn!

Jag skulle önska att FP i stället ville lägga motsvarande kostnad på att minska förskolans barngrupper och garantera större personaltäthet. Det tror jag att alla barn mår bättre av på sikt.

Kumla

”Helen, förälder”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons