Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga utnyttjas i arbetslivet

Annons

Jag har följt många och då framför allt ungdomar som har utbildning och som börjat sitt yrkesverksamma liv inom lager. Jag skäms för hur urholkat vårt arbetsrättsliga skydd blivit på grund av en del bemanningsföretag och de företag som väljer bemanningsföretagen. De har satt i system att kringgå vår lagstiftning på ett uträknat sätt som i sin tur ger en väldigt stor otrygghet på arbetsmarknaden.

Nu är det dags att vår arbetsmarknadsminister lagreglerar denna marknad! Genom att bland annat tvinga bemanningsföretagen att heltids- eller deltidsanställa alla med bibehållen lön på minst 75 procent av sin anställning om de inte får gå ut på

jobbuppdrag. Förbjud anställning per timme. Då först får den anställde samma anställningstrygghet som andra.

Varför väljer företag att säga upp så många av sin ordinarie personal och ersätta dem med personal från bemanningsföretag? Vilka arbetsrättsliga brister finns det?

Företagen blir av med de anställda som man betraktar som obekväma, för gamla eller sjuka. De slipper: turordningsreglerna, företrädesrätt till återanställning, lagen om anställningsskydd, kostnaden för sjukfrånvaro och personalvård.

De utnyttjar provanställningar med uppsägning då man inte har för avsikt att anställa. Dagen efter kommer flera nya från bemanningsföretaget. Låter bemanningsföretagen sparka dem som företaget pekar på ska bort. ”Flexibilitet” (ingen saklig grund krävs). Bemanningsbranschen anställer per timme vilket innebär att ingen är garanterad en månadslön, de slipper betalningsansvar vid sjukdom de första 14 dagarna. Genom att sparka bort den fast anställda personalen försvinner spärren mot lönedumpning till bemanningsavtalets miniminivå.

Som inhyrd ses du som utbytbar. Bli aldrig sjuk för då åker du ut!

Örebro

”Mot utnyttjande”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons