Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

USA är det stora hotet inte Ryssland

Annons
Vita huset i Washington är symbolen för presidentämbetet i USA.

Det är Krisberedskapsvecka. ”Ryska hotet höjer säkehetsfokuset” skriver Ördbroar’n den 9:e maj.

”Det är den hotbilden man pekar på”. – Vilka ”man” och hur ser ”den” hotbilden ut? Vad är det Ryssland hotar oss med? Kan ingen berätta det för mig och alla andra som undrar.

Källkritik hart blivit modernt. Så varför berättar ingen hur det ryska hotet ser ut och varifrån uppgifterna om detta kommer? Det kan ju inte vara någon hemlighet, i varje fall inte för Ryssland. Skall jag behöva inkludera en flaska vodka i min ”krislåda”?

Allvarligt: Av vilka geopolitiska, strategiska, politiska, eller ekonomiska skäl skulle Ryssland utgöra ett hot mot Sverige? Är det möjligen för att Sverige lovat, att bli fullvärdig NATO-medlem med framskjutna USA-baser på Svenskt territorium?

Ryssland är vår granne, men det är inte USA. Lösning: Sverige rustar upp sitt försvar och förblir neutralt. Man måste kunna respektera och resonera med sina grannar även om man av något skäl inte älskar dem.

USA utgör ett större hot mot Sverige. För gör vi inte som USA säger (angående exempelvis Iran), så kan vi direkt eller indirekt drabbas av handelshinder, eller andra former av ekonomiska påtryckningar, vilket inte Ryssland kan drabba oss med.

”Anders”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons