Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utbildad invandrare har svårt att få jobb

Annons

Kumla. Sverige basunerar gärna ut mycket högt att man är ett välkomnande land som främjar invandring. Tyvärr är detta inte min erfarenhet. Jag flyttade hit för tio år sedan och började lära mig språket innan jag var ledig ett par år efter att jag fått min son. Sedan dess har jag hela tiden försökt att integrera mig i det här landet, med de språkkurser som krävs för att gå på universitet.

Innan jag valde mitt universitetsprogram efterforskade jag vad jag skulle studera för ämne som skulle leda till ett jobb (systemvetenskap). I början av detta år och med examen i handen började jag söka jobb. Nu nästan åtta månader senare har jag fortfarande inte ett jobb. Så för någon som har genomfört de åtgärder som krävs för att integrera sig och till och med tagit en svensk universitetsutbildning, verkar det som jag fortfarande inte är attraktiv för arbetsgivarna.

Varför är detta Sverige? Jag ser det som en mycket sorglig reflektion på Sverige och svenskarna. Förmodligen innebär det att jag själv och min familj kommer att flytta tillbaka till mitt hemland (Storbritannien) där jag med största sannolikhet kommer få ett jobb. Det kommer att beröva Sverige en välutbildad, maximal skattebetalare (min make), men även någon som Sverige har betalat för att utbilda, och som skulle kunna ge en viktig skatteintäkt, samt ett bidrag till den svenska arbetskraften.

Kumla

”Besviken”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons