Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utfäst en belöning till tipsare

Annons

I dag beskriver NA polisens skräckscenario med våldtäktsmannen i Örebro, nästa gång kan det röra sig om dödligt våld. Den insikten/rädslan har jag och säkert många med mig känt under en längre tid. Polisen kanske tror att vi, allmänheten är lite ”korkade” så att vi inte förstår oviljan av att inte berätta vad som hänt offren, samt framför allt oviljan att inte vilja berätta om signalementen.

Nu är det dags att lägga korten på borden. Tror ni verkligen att det går att ”tiga” fram den här våldsförövaren? Polisen ser beröringspunkter i den senaste, mycket brutala våldtäkten vid Eurostop och våldtäkter fem år tillbaka i tiden. Polisen tror även att det finns de som vet vem som är förövaren. Det är jag helt övertygad om!

Har tidigare ifrågasatt och förundrats över att polisen inte genast går ut med signalement och annan viktigt information. Vittnens iakttagelser är färskvara, det finns det studier på. Berörda vittnen kanske inte ens en gång bor i Örebro, de kanske bara var på besök den berörda dagen.

Till sist önskar jag att vi alla gemensamt gör vad vi kan för att stoppa det här våldet! Kan inte NA (eller någon annan) ta initiativet till en fond som vi alla kan bidra till, självfallet efter förmåga? Kommun, landsting, affärsliv, privata entreprenörer som kan stoppa en större peng i fonden, gör det. Det kan rädda din kvinnas/dotter/mammas/mormors liv!

Kom ihåg; är det någon som vet vem det är (eller anar det), kanske kan lojaliteten mot våldtäktsmannen minska om det kan löna sig.

En belöning på flera hundra tusen kanske kan lossa tungan ...

Låt oss alla göra vad vi kan för våra kvinnors skull, för vårt samhälles skull!

Östernärke

”Bara en mor”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons