Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utslängd från friskolan

Annons

Alla förtjänar en andra chans. Det är de allra flesta eniga om, dock inte en friskola i Örebro som kastar ut elever som inte passar in i mallen. I detta fall gäller det en 18-åring kille som har klarat av två av planerade tre år på skolan.

I juni gjorde denne unga man ett misstag och förvandlades därmed till kriminell. Han häktades och dömdes till fängelse. Det är helt i sin ordning – det han gjorde var osedvanligt dumt och han förtjänar att straffas. Frågan är dock om han måste straffas två gånger?

Just nu avtjänar han sitt straff 40 mil hemifrån, men i november är han en fri man igen. Han har sett fram emot att fortsätta sitt liv på ett hederligt sätt. Då kommer ett brev från skolan i vilket man meddelar att den forne eleven inte är välkommen tillbaka.

Får det verkligen gå till på detta vis? Vart ska han ta vägen när inte hans gamla skola vill kännas vid honom längre? Hur tänker skolan? Deras handlande rimmar illa mot de löften de utställer på sin hemsida om coachning och individuella utvecklingsplaner för att eleverna ska växa som människor.

Det kanske inte är så märkligt att skolan vid ett flertal tillfällen har anmälts och kritiserats av skolinspektionen för brister främst gällande arbetet med elever i behov av särskilt stöd?

"Vän till familjen”

Vintrosa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons