Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våga klä dig som du vill

Annons

Örebro. All respekt till de som stödjer hijabuppropet. Muslimska kvinnor i dagens Sverige är de mest utsatta för diskriminering (enligt min mening). Men, om ledamöter ska spegla hur världens och Sveriges diskriminering samt överfall på kvinnor i dag ser ut bör de ej fokusera på en grupp.

Om dessa ledamöter bär hijab bör de även bära kortkort och urringat. Detta för att möta diskrimineringen inom alla samhällets instanser. Oavsett tro, övertygelse eller nationell identitet ska detta ej spela någon roll.

En kvinna ska kunna bära hijab eller kunna springa naken utan att bli trakasserad. Jag förstår anledningen till ledamotens agerande men och detta är ett stort men, kvinnor i dagens Sverige blir på diverse sätt förminskade, förlöjligade samt förringade oavsett tro, organisation eller övertygelse. Vi kan ha bott här hela livet och ändå känt av diskrimineringen. Det kan handla om att inom organisationen behöva visa nonchalans till/och/eller skratta åt (sorgligt nog manliga) arbetskamraters skämt om könet (maskulin homogenitet), till rätten att bära de kläder vi vill bära.

Jag kan bara säga, skäms till de som vidmakthåller att detta är en fungerande struktur, oavsett om det är medvetet eller inte. Är det inte våra politikers ansvar att kritiskt granska/tänka för att förbättra Sverige? Detta lämnar inte på något sätt den gemene personen utan ansvar. Men är inte våra folkvalda till för att skapa debatt? Skärpning!

Örebro

”Frustrerad -86”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons