Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vågar jag bli gammal i Hallsberg?

Annons

Jag har varit Hallsbergs kommun trogen i hela mitt liv och börjar nu närma mig pensionsåldern. Frågan är om jag vågar vara kommunen trogen även när jag blir gammal och behöver in på något vårdboende eller behöver hjälp i hemmet av hemtjänsten.

Det är en stor skandal som personalen behandlas på Kullängens vårdboende. Min stilla undran är vem det är som anställer chefer som inte klarar av sitt arbete?

Ni kanske kan börja med att titta på vem eller vilka det är som rekryterar och anställer folk i ledande ställning, det verkar inte som det inte är rätt personer på rätt plats.

En bra chef ska vara empatisk, något sånär självkritisk, ödmjuk, kunna utrycka sig i skrift så det blir förståligt och inte kränkande. Chefens uppgift är naturligtvis också att vara driven och kunna fatta lämpliga och ibland svåra och impopulära beslut. Men det absolut viktigaste är att chefen behandlar sin personal med respekt och har den oerhört viktiga förmågan att vara lyhörd på hur medarbetarna reagerar. Det är också viktigt att inte glömma bort att berömma och visa uppskattning för det arbete som blir utfört.

Nu är det hög tid för kommunledningen (som har ett arbetarparti i majoritet) att visa handlingskraft och se till att bringa lite ordning och reda inom kommunens äldreomsorg innan det är försent att reparera de skador som redan är gjorda. Ni kanske kan börja med att titta på vem eller vilka det är som rekryterar och anställer folk i ledande ställning, det verkar inte som det inte är rätt personer på rätt plats.

Jag hoppas att det kan bli ordning på den här oredan innan kommunens anseende är kört i botten.

”Bedrövad kommuninvånare”

Pålsboda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons