Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsverkare ska dömas snabbt

Annons

Örebro. Med anledning av senaste tragiska händelse där en person avled på grund av det meningslösa våldet behöver samhället hårdare regler.

1. Bokning av biljetter måste ske av den som ska gå på matchen vars namn ska stå på biljetten och krav på legitimering vid entrén. Vid direktköp ska fingeravtryck tas för att utesluta de som dömts till att inte gå på matcher. Genom detta system får polisen namn på alla som går på en match.

2. Ge polisen ett mobilt kameraövervakningssystem där det snabbt och enkelt kan placera ut kameror, i aktuell stad, på lämpliga platser. Låt en polisbuss ha övervakning som snabbt kan skicka ut poliser till rätt plats. Ta hjälp av militären som kan ha dessa platser för övning och ta våldsamma personer i förvaring tills polisen kommer.

3. Alla som hamnar på film, bild och som slåss eller utför skadegörelse ska anhållas.

4. De anhållna ska dömas till minst sex månaders fängelse direkt .

5. Inrätta en domstol som bara dömer i våldsbrott, skadegörelsebrott och drogbrott och drogrelaterade brott och snabbt kan utdöma straff det vill säga inom 24 timmar på löpande band. Då skickar samhället en tydlig signal att detta inte är tillåtet samt att flera unga killar som riskerar ett direkt fängelsestraff kanske tänker efter och avstår.

Örebro

”Mot våld”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons