Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välfärden omfattar inte alla

Annons

Vi är vid det här laget många som lärt oss hata Tele2. Hur lång tid ska det gå innan användarna av trådlösa datorer och telefoni med router gör kollektivt uppror? Från företagets egen support vet vi att det dagligen ringer upprörda brukare som fått varor av Tele2 som inte fungerar. Och många ringer inte ens eftersom de inte förstår instruktionerna. Då talar jag inte bara om äldre, som föddes innan teven fanns?

Det är möjligt att även brukare med andra leverantörer har problem med överföringen men jag använder, tyvärr, Tele2 och jag känner många som känner sig uppgivna. I dag är det ju nätet som gäller, man kan snart inte utföra en enkel tjänst eller affär utan tillgång till internet.

Huvudproblemet är förstås politiskt, den avreglering som skulle bli så bra men har lett till en extremkapitalism som inte i första hand gagnar folket. Det handlar om allt från järnvägar och elmarknad till alternativa apotek och datakommunikation. Och den heliga konkurrensen har lett till utökad aggressiv marknadsföring och utnyttjande av ungdom som får slavlöner och blir utbrända i förtid och bortsorteras av försäkringskassan.

Det är nog fler än jag som börjat upptäcka att svensk välfärd och mänskliga rättigheter inte längre gäller alla. Ändå hör jag gång på gång att svensk ekonomi är lika stark som Pippi Långstrump?

Nu är det dags för handling, kanske måste vi gå ut på gatorna som i Mellanöstern där makthavarna just nu faller på löpande band.

Örebro

”Peka”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons