Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var lite mer nyanserade om konflikten i Ukraina

Annons

Gyttorp. Varför är man så förvånad över att Ryssland vill ingripa i Ukraina? Media och politiker i väst har konsekvent slagit dövörat till när det har gjorts försök att påpeka vilken typ av regering som sitter i Ukraina och vad de vill styra landet åt för håll. På Internet finns massvis med videos, såväl privatfilmade som olika nyhetsinslag som visar att allt kanske inte är så demokratiskt och gulligt som Carl Bildt och Obama vill ha det till. Nästan inget nämns om de miljoner som vill närma sig Ryssland och inte EU och gör man det så vinklas det så att det i alla fall är Rysslands fel allting.

Jag tror inte för ett ögonblick att EU och USA inte är medvetna om övergreppen och att ultranationalister och extremhögern i praktiken styr landet. Nu har man drivit det till sin spets och Ryssland börjar skramla med vapnen. Carl Bildt vill att vi genast gömmer oss i källaren för nu börjar tredje världskriget och det innan ett enda skott har avlossats.

Lek med tanken att det vore miljoner (nåväl det räcker med ett par hundra) amerikaner som var utsatta i ett land och behövde hjälp, skulle då inte Obama sända in militär? Om han skulle! Det går inte en dag på jorden utan att USA är inblandat i någon väpnad konflikt någonstans men inte hör man att tredje världskriget är på gång. Varför? Varför är det demokrati när USA gör något och diktatur när Ryssland gör något?

Jag ber er herrar journalister och politiker, försök vara lite nyanserade ibland. Ta reda på mer fakta, hör med alla parter i en konflikt, stäm inte av med andra media utan bilda er en egen uppfattning och framförallt, försök vara lite objektiva. Vem vet, ni kanske gillar det. Jag har ingen fåfäng förhoppning om att inställningen till Putin eller Ryssland ändrar sig det allra minsta men det vore kul med en annan bild då och då.

Gyttorp

”Eddie”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons