Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför får Grekland låna?

Annons

För privatpersoner är det oftast inga bekymmer med att se konsekvensen, inga pengar i plånboken innebär ingen möjlighet till att handla vare sig det gäller mat eller kläder.

Lika enkelt tycks det däremot inte vara för Grekland där ännu ett krispaket och nödlån accepterats för att landet inte ska gå bankrutt. Till vilken nytta kan en undra? Får jag som privatperson låna om mina pengar är slut och min betalningsförmåga är obefintlig? Svar nej, enkel logik.

Klart intresset är tämligen lågt för en enskild individ jämfört med ett lands existens och överlevnad men frågan kvarstår varför beviljas lån till ett land som inte uppvisar någon som helst ansvarstagande i att betala tillbaka, utan har spenderbyxorna på.

Nu aviseras att grekerna ska få sänkta löner sänkt pension. Hur motiveras detta till människor som redan är mer eller mindre utblottade? Vore det inte mer lämpligt att skapa bättre förutsättningar på arbetsmarknaden och ge kunskap om att betala skatt till de gemensamma angelägenheterna, i stället för pengar som tycks rinna igenom fingrarna och smälta som smör i solsken till Gud vet var?

Krispaket, nödlån stjälper mer än hjälper och befäster redan ett oacceptabelt beteende.

Lindesberg

Pia Sternheden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons