Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varifrån kommer vinsten?

Annons

Om vi har två bolag, det ena privat, det andra kommunalt, som båda har X antal kronor att spendera på låt säga äldrevård, så har de båda utgifter för lokaler, uppvärmning, telefon och personal (de stora posterna) Hur kan det komma sig att de ”privata” kan driva exakt samma vård så mycket billigare än kommunen? (I alla fall, så att de på något sätt får ihop till miljonvinster som de lyckas undanta skatt, i möjligaste mån.) Jag känner att något måste vara allvarligt fel! Kommuner och landsting har i många år haft sparbeting. (Läs ”det saknas pengar”). De flesta av våra offentliga inrättningar går back.

Om nu de privata, verkligen (rent lagligt och moraliskt) kan driva dessa inrättningar för en bråkdel av pengarna, så borde vi väl ha privatiserat allt? (Eller åtminstone ha försökt göra likadant). Givetvis med samma krav på service, kvalitet och tillgänglighet. Det skulle vi i så fall tjäna in en massa skattepengar på.

Eller är det faktiskt så, att det ligger någon liten hund begraven någonstans? Kan det möjligen vara så, att mycket av dessa vinster, ligger i skickligt utförda transaktioner på ”pappret”?

Om man verkligen skärskådar dessa bolag, hur mycket av deras värde, finns i reelt kapital och hur mycket är ”bokslutskonstruktioner”?

Och om nu de så kallade privatskolorna är så vinstgivande, varför börjar så många av dem gå i konkurs? För det är väl aldrig så att det vi ser, bara är början på det ”privatas” ras, som kommer, när pengarna sugits ut och bara skulder, elever, patienter och äldre finns kvar för det allmänna att fortsatt ta hand om?

"Inget mattesnille”

Hällefors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons