Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värna om det vackra i Örebro

Annons

Örebro. Örebro är en vacker stad i många avseenden och vackrare än nästan alla andra när vi jämför stadskärnor. Slottet, Svartån, parker, bänkar, gatulampor, träd, vackra byggnader och mycket mer, gör att vi örebroare kan vara mycket stolta.

Visst är det spännande med kontraster som man till exempel har i Barcelona, där man varvar det gamla och genuina med moderna och utmanade konstverk, något som Open art bidrar till i Örebro. Och visst ska man bygga spännande och moderna byggnader.

Visst är det berikande med människor från olika kulturer och med människor som klär sig i färgglada kläder. Det är också mycket trevligt med gatuserveringar och aktiviteter på torgen. Men där någonstans går gränsen för mig om man inte vill att en stad ska ge samma intryck som ett besök på Disneyland.

För mig är varken stadsbussar, cykelställ, toaletter eller papperskorgar något som jag vill ska fånga min blick när jag njuter av miljön i övrigt. Människor som tar ansvar letar upp en papperskorg. Människor utan ansvarstagande påverkas inte i någon nämnvärd utsträckning av färgen på densamma.

Låt oss nu verkligen hoppas att den arbetsgrupp inom kommunen som inom kort ska ta beslut om hundratals papperskorgar inte förstör vår stadsmiljö med de gula och fula som man tidigare presenterat i NA. Miljöfanatikerna har redan förstört många vackra landskapsbilder med tusentals fula vindsnunnor i Sverige. De påverkar inte klimatet det minsta, men förstör både miljö och ekonomi.

Miljö och klimat är hur viktigt som helst, men det finns också andra värden i tillvaron att ta hänsyn till. Låt oss kunna fortsätta att vara stolta örebroare!

Örebro

Göran Wickström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons