Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattnet kommer att räcka

Annons

Svar TILL ”Ett växande Örebro har ett växande vattenproblem” från ”VA-Gubbe” (NA 18/12).

I insändaren ställs frågan om hur vattnet ska räcka till med tanke på kommunens tillväxt, samt hur vattenförsörjningen ska säkras fram till dess att Vätternvatten är igång.

Det stämmer att kommunen växer, men de prognoser som tagits fram visar att det finns tillräckligt med vatten för en trygg vattenförsörjning fram till dess att Vätternvatten är i gång.

De tre sjöarna som Örebro kommun tar sitt dricksvatten ifrån har återhämtat sig och har legat på en stabil nivå sedan i höstas.

Vi har infört förbättrade regelbundna kontroller av vattennivåerna i sjöarna och har ett utökat och väl fungerande samarbete med kraftverksägarna.

Detta gör att vi i ett mycket tidigare skede än förra hösten kan gå in och reglera vattennivåerna och därigenom minimera risken för problem med vattenförsörjningen.

Det pågår även ett arbete med en riskanalys utifrån årets situation med vattenförsörjningen, som färdigställs under 2018.

Vi avvaktar analysen innan beslut tas om ytterligare insatser, men känner oss lugna inför en långsiktigt trygg vattenförsörjning för örebroarna.

Leif Rehnberg

Verksamhetschef Vatten och avlopp, Örebro kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons