Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi har ett nytt samhälle

Annons

Dagens politiskt korrekta samhälle går ut på att berika sig för stunden och en nära framtid. De två tredjedelar av befolkningen som har arbete kan bygga sig en villa om de vill och åka till Thailand tre gånger om året. De med lite sämre ekonomi klarar sitt uppehälle med gnetande och bidrag. När sedan pensionen kommer får vi leva på minnen.

Den höga levnadsstandarden för majoriteten av befolkningen har åstadkommits tack vare rejäla skattesänkningar. Priset för detta har emellertid varit högt. Inom i stort sett alla samhällsområden har det skett inskränkningar i verksamheten.

Det samhälle vi i dag betalar skatt till och känner oss solidariska med finns inte längre.

Krigsmakten, som kostar 40 miljarder om året, klarar av att försvara Arlanda flygplats och delar av USA:s intressen i Mellanöstern samt att upprätthålla ordningen i ett okänt afrikanskt land.

Inom sjukvården sker ständiga neddragningar och läkarens ord om återbesök inom några dagar drar med lätthet ut över åtskilliga veckor.

Polisen får beröm ifall de klarar upp 25 procent av brottsligheten. Räddningstjänsten dras ned. Äldreboenden snålas in. Pengar pumpas däremot in i ett stort hål i Hallandsåsen så Skanskas ingenjörer och aktieägare håller sig nöjda.

Hela vårt skogsnetto på 100 miljarder går till att finansiera invandringen så att vi kan fylla på de jobb som inte kommer att finnas med nya svenskar när de gamla går i pension.

Gillar man inte den gamla invanda samhället och att betala skatt till det så kan man försöka komma med i ett banditgäng. De har sina egna lagar, försvarsstrategier och trygghetssystem som passar dem alldeles utmärkt.

De som däremot fortfarande har en känsla av att det är något värt att kunna kalla sig svensk och har svenska traditioner och kultur levande inom sig och vill leva ”kristet och fritt” kan vända åter till ljuset från det skymningsläge vi är inne i. Kulturföreningar, kyrkor och politiska partier behöver modiga människor som inte bara talar med papegojans röst.

Stora Mellösa

Per Hofstedt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons