Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigt att agera snabbt mot klotter

Annons

Örebro. Klotter, till skillnad mot seriös konst, är bara meningslöst kladd (eller klistermärken) på allmän eller privat egendom, utan medgivande från ägarna av denna egendom. Dess syfte är bara att förstöra samt att visa andra klottrare hur stark och modig upphovspersonen är. Klottret kostar gissningsvis skattebetalarna i Örebro någon miljon kronor om året. Detsamma gäller – minst – till exempel privata fastighetsägare. Något som i slutänden höjer hyrorna.

På senare tid har Örebro kommun tagit klottersaneringen på fullt allvar. Där har man som mål att ta bort klotter inom högst 48 timmar efter att man fått kännedom om det. Givet att det inte är minusgrader ute, eftersom det kan leda till större skador.

Kommunen ansvarar för de ytor som rör parker och gator såsom papperskorgar, belysningsstolpar, parkbänkar, tunnlar med mera.

Men de hjälper även kommunala fastighetsbolag som Futurum och Örebroporten att få bort klotter och klisterlappar. Förutom det har man ett avtal med Eon om att sanera vissa av deras elskåp och transformatorstationer!

Så om du ser klotter som ligger inom dessa områden skicka gärna ett mejl med tydlig angivelse om plats och gärna även ett foto. Kanske får du till och med ett mejl som tack för informationen.

Andra som också har lovat att ta tag i frågan om gäller klotter på deras egendom i Örebro är Trafikverket, Telia och Eon.

Det är bara att hoppas att övriga, till exempel privata fastighetsägare, följer exemplet.

Men tänk på att saneringen bör ske snabbt, gärna inom 48 timmar. Klotter på en plats fungerar som uppmuntran till mer klotter på samma eller näraliggande plats, av samma eller andra marodörer.

Örebro

”CJ”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons