Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigt att bussarna kan nå USÖ snabbt

Annons

Örebro. Busslinjenätet ska åter göras om och då ska Järntorget bytas mot Slottet som mötespunkt. Men ännu är det ingen som vet om alla linjer får plats där. Risken finns alltså att linjer 1 och 3 fortsatt får hålla till på trottoaren borta vid Karroskolan.

Enligt Länstrafiken har 200 synpunkter inkommit på förslaget om nytt linjenät. De flesta handlar om Marieberg, USÖ, Hovsta och Rynninge. I pressmeddelande säger områdeschef Thony Lundberg att ”Givetvis kommer vi att ta mer hänsyn till uppfattningar som delas av många”.

Ja, det låter ju demokratiskt och bra. Men det som inte framgår är att de svagaste inte skriker såsom de starkare kan. Alla de som bor i Vivalla/Lundy och Mellringe representerar mängder med röster som skulle behövt göra sina röster hörda för att peka på och lösa sina bussproblem med bland annat överfulla bussar. Likaså alla de sjuka som är beroende att enkelt kunna ta sig till och från USÖ.

Så risken är uppenbar att det snarare kommer att medföra försämringar för dessa grupper. Scenariot att som flitig USÖ-besökare i Vivalla vara tvungen att ta en buss två timmar i förväg för att a) få plats i en buss och b) behöva gå av vid Karroskolan, för att antingen försöka ta sig fotledes till USÖ eller gå upp till ”Slottets” hållplats för att byta till annan linje. Det tänkbara scenariot bör undvikas. Se till att antal bussar till från Mellringe och Vivalla/Lundby fördubblas och se till att behövande oavsett bostadsområde enkelt kan nå USÖ innan ny linjesträckning klubbas. Och att alla ”Slottsbussar” får plats jämte varandra.

Vivalla

Mona Neumann

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons