Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilka orkar jobba till 75 år?

Annons

Intressant idé Reinfeldt givit uttryck för i dag! Jobba längre. Smart tänkt. De som har tunga slitsamma jobb, med hög stress, jobbar på tills de stupar. De tär inte på pensionspengarna utan sliter ihop så att herr R själv och andra med manschettjobb kan fortsätta på sina jobb, som en hobby, i de fall de har lust och trivs. Samtidigt är de försäkrade om en hög pension.

Vartannat barn som föds nu kommer att bli 100 år. Knappast. Många av dem har fått en dålig start i livet med en mamma som stressat, rökt, andats in marknära ozon etcetera. Barnet kommer att växa upp sittandes framför dator och tv, röra sig för litet och dricka för mycket läsk, äta för mycket lösgodis och chips.

Men det är klart att om det är denna skara som ska arbeta tills de stupar så att de andra 50 procent kan leva till 100 år med en god pension så är det ju väl uttänkt.

Man skulle ju gärna vilja höra vilka ”lättare” jobb som gruvarbetarna, de relativt lågutbildade i tunga skitiga yrken, undersköterskorna inom äldrevården förväntas utbilda sig till ”för att kunna jobba kvar”. Några exempel?

Det finns ju andra trådar att dra i. Unga människor som aldrig får jobb på grund av sitt konstiga namn och brist på kontakter. Äldre som blir arbetslösa och sedan är chanslösa trots god utbildning och lång yrkeslivserfarenhet. Men de ska hänvisas till 75 procent av lägstalön eller lära sig att skriva cv i Fas 3.

Vad gäller att anpassa arbetsmiljön till äldre så har denna regering missat många år. En av de första åtgärder de vidtog var att lägga ner Arbetslivsinstitutet som forskade om arbetsmiljörisker. Om dem ville man inget veta. Nästa steg var att skära bort en tredjedel av Arbetsmiljöverket. Inspektioner som visade på dålig arbetsmiljö var man inte intresserad av. ”Fluff, fluff” sade Littorin.

Örebro

”Svenska folket”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons