Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vissa fotbollsspelare får orimligt hög lön

Annons

Örebro. Det är sjukt att Zlatan Ibrahimovic tjänar elva miljoner euro i netto lön.

Ibrahimovic är en berömd fotbollsspelare som spelar för fotbollsklubben PSG och även för Sveriges landslag. Att han är otroligt begåvad och duktig förnekar jag inte, det som stör mig dock är just det faktum att Zlatan får betalt för att leva. Han tjänar 228 kronor i minuten. Hur orättvist är inte det? Hur skulle världen se ut om alla fick betalt för att leva livet?

I stället ska man lägga pengar på nödvändiga saker som resurser till skolor, sjukhus, och så vidare. Även förbättra skolmaten, det finns bevis på att fängelse mat är bättre än skolmat. Ska vi verkligen leva så här?

Det stör mig att Ibrahimovic får betalt för att helt enkelt bara existera och ha talang i något han älskar. Om han kan tjäna miljoner kronor i månaden för det så tycker jag att läkare borde tjäna dubbelt så mycket. Eftersom sjukvårdare bidrar till samhället genom att rädda folks liv. Ändå är deras löner inte ens i närheten av Zlatans, och han bidrar ju inte med något användbart till samhället. Man kan säga att hans jobb är fotbollen och jag ser liksom inte något samband med hur fotbollen skulle kunna gynna samhället så som sjukvården, poliser och brandmän gör.

Jag tog Zlatan bara som ett exempel, men självklart gäller det här andra stora fotbollsspelare, exempelvis Ronaldo.

Varför ska en person tjäna lika mycket som 250 sjuksköterskor för att utföra något man från grunden bara tycker är roligt och egentligen är en hobby som sedan utvecklas till ett jobb? Det finns inget behov av att fotbollsspelare ska tjäna så onödigt mycket pengar.

Samhället ska lägga ner den summa pengar på saker som faktiskt är viktiga.

Örebro

”Zana”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons